notice
Domov Literatura Vsi prispevki portala Delavnice filcanja v marcu 2017 - Franc & Liza-
Delavnice filcanja v marcu 2017 - Franc & Liza- Pretvori v PDF datoteko Natisni Pošlji z e-pošto
THURSDAY, 20 OCTOBER 2016 11:17

DELAVNICE FILCANJA - MAREC

Vsak mesec v ateljeju Franc in Liza v Solčavi izvedemo dve delavnici.

- Na krajši delavnici 4. 3. z začetkom ob 10. uri bomo delali broške iz filcanih kroglic. Taka broška je tudi lepo darilo za 8. marec. Delavnica traja dve uri, cena je 15€ na osebo, material je vključen.

- Na daljši delavnici 25. 3. z začetkom ob 10. uri pa bomo skupaj izdelovali prevleke za okrasne blazine ali sedežnike različnih oblik. Delavnica traja štiri do pet ur, cena je 45€ na osebo, osnovni material je vključen.

Prijava in info na 070 870 408 (Špela).

Vesela bom, če vabilo posredujete vsem prijateljem in znancem, ki bi jih delavnice lahko zanimale.

Toplo vabljeni!

 

Odmaknjeno območje, ki leži v osrčju gora, stisnjeno med tri slovenske dežele Štajersko, Koroško in Kranjsko, to je Solčava. In tukaj je doma jezersko-solčavska ovca. Ta avtohtona slovenska pasma daje primerno volno, ki jo po postopku obdelave uporabljamo za filcanje.

Špela Orešnik in Franci Mager sta v sodelovanju z društvom Bicka pridobila veliko znanja in izkušenj na področju ročnega polstenja najrazličnejših volnenih izdelkov. Že več kot 10 let se ljubiteljsko ukvarjata s filcanjem . V tem času sta preizkusila številne tehnike in materiale ter prišla do kvalitetnih izdelkov. Pripravila sta ogromno samostojnih in skupinskih razstav in modnih revi.  Sodelujeta na različnih dogodkih po Sloveniji, predvsem na domačem festivalu volne. V Solčavi sta našla tudi svoj prostorček za delavnico ter prodajno razstavni prostor, kamor ste povabljeni. Iz domače in merino volne izdelujejo copate, pokrivala, nakit, igrače, slike, oblačila, modne dodatke, tepihe in mnogo drugih stvari... Vsi izdelki so primerni za darila.

Več slik in podrobnosti tudi na njihovi Facebook strani
https://www.facebook.com/Franc-in-Liza-filc-835323833265528/?ref=page_internal

LAST_UPDATED2