notice
Domov
Več o piškotkih Pretvori v PDF datoteko Natisni Pošlji z e-pošto

Kaj so piškotki?

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobilnih telefonih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da se z novo zakonodajo (ZEKom-1) spreminja način obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do medmrežja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene, kar pa želi zakonodajalec z novelo zakona ZEKom-1 preprečiti.

Podrobnejše informacije o piškotkih so na voljo v priročniku informacijske pooblaščenke.


Piškotki na straneh domene drobnica.si

Na spletnih straneh drobnica.si uporabljamo piškotek za prijavo uporabnikov. Piškotek omogoča funkcionalnost spletnih strani, saj bi v primeru neuporabe piškotkov postalo prijavljanje v sistem nemogoče. Piškotku poteče veljavnost po koncu seje. To pomeni, da se piškotek zbriše ob zaprtju spletnega brskalnika.

Podrobnosti o piškotku

Ime: 1abc17e4f49882e5965d83fd99117b0a
Vsebina: naključna (šifrirano ime uporabnika)
Gostitelj: www.drobnica.si
Pot: /
Poslan za: vse povezave
Preteče: na koncu seje

Piškotki Google Analytics

Za ugotavljanje obiskanosti in strukture obiskovalcev naših strani uporabljamo storitev Google Analytics, ki tudi uporablja piškotke. Več o tem.

Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izključite, bo prijavljanje v sistem onemogočen.