Mednarodna konferenca in letna skupščina evropske mreže kmečkih in obrtnih sirarjev – FACE

Spoštovani!

Obveščamo vas, da so odprte prijave na Mednarodno konferenco in letno skupščino evropske mreže kmečkih in obrtnih sirarjev – FACE na temo planinskih sirov, ki bo potekala med 1. in 3. oktobrom 2022 v Bohinju in so dostopne na povezavi: https://mountaincheese.eu/sl/

Nagovor predsednika Združenja kmečkih sirarjev Slovenije:

Pozdravljeni vsi sirarji ter vsi, ki spremljate delo Združenja kmečkih sirarjev Slovenije!

Bliža se oktober, mesec, ko bomo gostili organizacijo FACE, ki povezuje kmečke in obrtne sirarje po večini evropskih držav. Glavna naloga Združenja FACE je, da spremlja evropsko zakonodajo, ki pokriva področje kmečkega in obrtnega sirarstva in da s svojim aktivnim delom pripravlja predloge zakonov, ki dovoljujejo, da se sirarstvo ohranja kot dejavnost, ki skrbi za ohranjanje tradicije, ki dajejo podeželju urejeno krajino, kmetom pa možnost, da svojim sirarskim znanjem in trdim delom omogočijo preživetje svojih družin.

 Odločitev združenja FACE, da zaupa organizacijo svoje volilne konference slovenskemu združenju je izraz spoštovanja našemu dosedanjemu delu in izraz podpore v prizadevanju, da tudi v našem okolju kmečko sirarstvo zasluži večjo vlogo pri nadaljnjem razvoju slovenskega kmetijstva.

 Srečanje z evropskimi kolegi bo potekalo v Bohinju, ki je zibelka slovenskega sirarstva, zato vas prav lepo vabim, da se nam pridružite na dogodku, ki je gotovo eden od mejnikov v razvoju novodobnega slovenskega sirarstva.

 Po zaključku konference pa bomo kot gostitelji organizirali 3. Festival slovenskih sirov. Festival se bo odvijal prvi torek v oktobru na Brdu pri Kranju. Vabimo vse, ki bi se radi predstavili s svojimi siri, da se nam pridružite na festivalu. Želeli bi, da naši stanovski prijatelji odidejo domov polni prijetnih doživetij in s spoznanjem, da so slovenski sirarji lahko zgled, kako se z vestnim in odgovornim delom ohranjajo delavna mesta v sirarstvu, v panogi, ki je bila tik pred tem, da bi nanjo ostal samo še spomin.

 

Še enkrat prav vsi lepo vabljeni, da skupaj preživimo nekaj nepozabnih dni.

 

Milan Brence,

predsednik 

 

Na povezavi so dostopne tudi informacije o predavateljih in sam program konference, ki bo potekala od 1. do 3. oktobra 2022 v Bohinju z ekskurzijo v Posočje.

 

Pohitite, zgodnejše prijave na konferenco so možne do 31. 8. 2022!

 

Povzetek terminov in lokacij dogodkov v organizaciji Združenja kmečkih sirarjev Slovenije: 

Termin konference: 1. do 3. oktober 2022

Lokacija Mednarodne konference FACE: Bohinj

 

Povezava: https://mountaincheese.eu/sl/

 

Termin 3. festivala Slovenskih sirov: 4. oktober 2022

Lokacija 3. festivala slovenskih sirov: Brdo pri Kranju

 

 

Veselimo se srečanja z vami!