Vabilo na 27. razstavo ovc in koz ter revijo ovčarskih psov v Semič

12

DRUŠTVO REJCEV DROBNICE BELE KRAJINE

Kolodvorska 34

8340 Črnomelj

Tel. 040 789 700

                                           

                                                                      Vabilo

                        na 27. razstavo ovc in koz ter revijo ovčarskih psov v Semiču

                                           5. junija 2022 med 9. in 13. uro

Društvo rejcev drobnice Bele krajine že 27. leto zapored pripravlja razstavo ovc in koz ter revijo ovčarskih psov prvo nedeljo v juniju.

Na razstavi si boste lahko ogledali najlepše ovce in koze, ki jih redimo v Beli krajini.

Vsako leto se potrudimo in kulinarično razvajamo naše obiskovalce. Ponudimo jim tradicionalno belokranjsko pečenko, ki jo v sklopu razstave ocenijo strokovnjaki za pripravo dobre pečenke. Uživali boste v čevapčičih in golažu iz ovčjega mesa. V kuharski delavnici bo priznani in uveljavljeni kuharski mojster ter predavatelj Jože Zalar pokazal izdelavo malih pečenic iz ovčjega mesa.

Če ste spretni v ugibanju žive mase živali, se boste lahko preizkusili v ovčarskem 4 x 4 in domov odnesli živo 30-kilogramsko jagnje. Večkrat bomo prikazali tudi striženje ovac in obrezovanje parkljev.

Ovčarji pri varovanju svojih čred uporabljamo pse, zato bomo izvedli revijo ovčarskih psov. Na razstavi se nam bodo pridružili tudi rejci malih živali in tako popestrili pisanost ter raznolikost razstave, ki pritegne veliko mlajših ljubiteljev živali. Upamo si trditi, da bo na razstavi več kot 300 živali.

Na mnogih stojnicah se bodo predstavili ponudniki ovčarske opreme, veterinarskih storitev in belokranjski kmetje, ki svoje proizvode tržijo. Prireditev bo potekala na prostem, nadkrita s šotori, tako da nam tudi morebitno slabše vreme ne bo pokvarilo prijetnega druženja in prenosa izkušenj ter znanj med rejci drobnice in vsemi, ki radi uživate zdravo in dobro hrano.

Pričakujemo vas in se veselimo druženja z vami.

 

Predsednik:

Peter Štukelj

13