notice
Domov Recepti
Recepti - uvod Pretvori v PDF datoteko Natisni Pošlji z e-pošto
FRIDAY, 22 FEBRUARY 2008 09:30

Meso in mleko drobnice je bilo pri nas več desetletij praktično pozabljeno. Reja drobnice se je obdržala le na tradicionalnih področij. Zapuščene pašnike in travnike sedaj ponovno oživljajo te skromne živali, ki so sposobne preživeti v najtrših pogojih in dajati veliko, če jim ponudimo dobro oskrbo. Slovenija z obilico zelenih površin je pravi prostor za njih. Vrednost proizvodov, ki jih dajejo pašne živali, prehranski strokovnjaki vedno bolj poudarjajo. Spodaj so vam na voljo povezave do jedrnatih opisov mesa in mleka drobnice ter brošure z recepti za pripravo jedi. Recepti so vam na voljo tudi v stalni rubriki revije Drobnica, ki jo izdaja Kmetijska založba.

Jagnjetina Kozličevina
Kozje mleko Ovčje mleko
Brošura - Jedi iz mesa in mleka drobnice
Jedi iz mesa in mleka drobnice (PDF 1,4 MB)
SL | EN | DE
Brošura - Slastne jedi iz mesa drobnice
Slastne jedi iz mesa drobnice (PDF 480 KB)
Ziegenfleisch Ideal als Diät und in der Krankennahrung
Ziegenfleisch Ideal als Diät und in der Krankennahrung (PDF 400 KB)

Recepti na strani Alpinet Gheep
LAST_UPDATED2